hotelcity logo

Book room

bedste online pris

Fordele ved booking på hotelcity.dk

 • Reward points...*
 • Annullere reservationer...*
 • Stor og lækker morgenbuffet...
 • Speciel tilbud...
 • 100% gennemsigtige priser...
 • Fribilletter...
 • Verdens største loyalitetsprogram

Designere og designmøbler

På BEST WESTERN Hotel City i København har vi valgt at møblere med stilfulde designmøbler - og hovedsageligt danske. Det er æstetiske, funktionelle og smukke kvalitetsmøbler. Og her på BEST WESTERN Hotel City tror vi på, at det bliver lidt sjovere at overnatte, når du er omgivet af smukt design!

Læs mere om designerne og de møbler, vi har valgt:
 

 

Arne Jacobsen

Arne Jacobsen er en af det 20. århundredes mest fremtrædende danske arkitekter. Han har international status, og hans møbler er meget eftertragtede verden over. Du kan opleve hans markante designs overalt på BEST WESTERN Hotel City i København.

Arne Jacobsen blev uddannet som murer og fik afgangsbevis fra Det Tekniske Selskabs Skole 1924 og fra Kunstakademiet 1927.

Allerede som 23-årig fik han på verdensudstillingen i Paris tildelt en sølvmedalje for sit design - den første af utallige hædersbevisninger i nationale og internationale konkurrencer.

Blandt hans hovedværker kan nævnes:

 • Rådhusene i Århus, Søllerød, Rødovre og Glostrup 
 • SAS-huset (Royal Hotel) i København 
 • Munkegårdsskolen i Gentofte
 • Toms fabrikker i Ballerup
 • Danmarks Nationalbank 
 • Idrætshallen i Landskrona
 • St. Catherine's College i Oxford
 • Hamburgerische Elektrizitätswerke's administrationsbygning

Arne Jacobsen indledte i 1932 et samarbejde med Fritz Hansen. De tegnede i årenes løb en serie af stole, der nævnes som milepæle i udviklingen af vor tids møbelkunst. Det gælder f.eks. "Myren", "Ægget" og "Svanen".

Arne Jacobsen var professor ved Kunstakademiet og blev udnævnt til æresdoktor ved en række udenlandske universiteter og akademier.


Poul Kjærholm


Poul Kjærholm (1929 - 1980) er oprindeligt uddannet møbelsnedker, og har bl.a. modtaget undervisning af Hans J. Wegner og den verdensberømte arkitekt Jørn Utzon. Snedkeruddannet i Hjørring 1949. Afgang fra Kunsthåndværker skolernes Møbelskole i 1952. Lærer på Kunsthåndværker skolens 1952-56, siden professor på Kunstakademiet. 

I løbet af sin karriere har Kjærholm også kastet blikket mod udlandets arkitekter og designere, især de store amerikanske som f.eks Charles og Ray Eames samt den tyske überarkitekt Mies van der Rohe. Han var især inspireret af deres brug af nye industrielle materialer som for eksempel stål. Kjærholm betragtede stål som et naturprodukt med samme kunstneriske evner som andre natur materialer. 

I 1955 startede Poul Kjærholm et givtigt samarbejde med møbelproducent Ejvind Kold Christensen, dette varede indtil Kjærholms død i 1980. To år senere overtog Fritz Hansen al produktion og salg af Poul Kjærholm's design fra perioden 1951- 1968.Charles and Ray Eames


Charles and Ray Eames, det amerikanske design ægtepar, har haft stor betydning for moderne design og møbelkunst. Op gennem 40'erne, 50'erne og 60'erne skabte de bygninger, film, udstillinger, bøger og nogle af verdens mest berømte møbelklassikere - bl.a. Lounge Chair og La Chaise. 

De blev førstehåndsvidner til historiske begivenheder som depressionen og 2. verdenskrig, og de samarbejdede med regeringen og erhvervslivet med målet at modernisere efterkrigstidens Amerika. Eames-parret er siden blevet udnævnt til 'de mest indflydelsesrige designere i det 20. århundrede' af The World Design Congres. 

Blandt Eames-parrets største gaver var deres nysgerrighed og visioner. De var konstant først med anvendelsen af nye materialer og revolutionerede opfattelsen af moderne møbeldesign med fiberglas, formspændt krydsfinér og nyskabende konceptløsninger.Jacob Gubi Olsen


Det danske designhus GUBI ledes af Jacob Gubi Olsen - ældste søn af grundlæggerne Lisbeth og Gubi Olsen. Nytænkning, funktionalitet, kvalitet og æstetik har siden 1967 været de bærende elementer i udvikling af GUBI's møbelkollektion. GUBI har høstet internationale priser og anerkendelser for sit design f.eks. GUBI Chair 1 og GUBI Chair 2. Museum of Modern Art i New York har udvalgt GUBI Chair 1 til at indgå i sin permanente kollektion. GUBI har sæde i et pakhus på 2000 m2 i den københavnske Frihavn. 

GUBI producerer også de klassiske Bestlite lamper. Robert Dudley Best tegnede de første skitser til Bestlite som designstuderende i Paris og Düsseldorf. Lampen var noget af det første Bauhaus-design i England og det var svært at finde en producent. Så det blev det lille familiefirma Best & Lloyd der begyndte produktionen i 1930.

Da lampen blev fremhævet i det anerkendte tidsskrift Architects' Journal, fik verden øjnene op for lampen. Det endelige gennembrud kom da Winston Churchill brugte den på sit skrivebord i forsvarsministeriet på Whitehall.
I dag er Bestlite lampen et klassisk design-ikon.